Arvum Nova ….. Where Tollers rule

Wij zijn Margit Rietman en Paul Veen. Wij wonen samen met onze Tollers Nova, Puck en Demi.

In 2010 overleed onze Duitse Staander (langhaar) Dobbe. Daarna zijn wij op zoek gegaan naar een iets kleiner ras. Door een timmerman die in ons huis aan het werk was werden we geattendeerd op de Toller. We mochten van hem een boek over het ras lenen en kregen kort daarna zijn hond een dagje te logeren. We wisten daarna zeker dat dit voor ons het juiste ras was.

Begin december 2010 zijn we via de puppybemiddeling van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever in contact gekomen met Gea Bongaerts van de Kennel of Stroezel Sensation (de Stroezelhut), die op dat moment een nestje had waarvan twee pups nog niet besproken waren.

We hadden direct een klik met deze fokster en half januari 2011 mochten wij ons meisje Nova mee naar huis nemen.

In augustus 2011 kregen we van dezelfde fokster onze reu Scott.

Nova en Scott zijn het fundament van onze kennel. Door hen hebben we echt geleerd wat het houden van Tollers inhoudt en is bij ons de wens ontstaan om als hobby Tollers te gaan fokken.

Daarom hebben we in juli 2014 onze tweede reu Puck uit Canada geďmporteerd.

Helaas bleken onze reuen niet samen te kunnen en hebben we begin 2017 Scott met pijn in ons hart moeten herplaatsen. Gelukkig hebben we  een gouden mandje voor hem gevonden.

Op 4 december 2016 is ons teefje Demi geboren in Tsjechië bij kennel Fateful Red van Jitka Duchková. Zij is een dochter van onze Puck en Jitka’s Cora. Demi is in april 2017 bij ons komen wonen.

Lees meer over onze honden op de pagina “Onze honden”.

Op 14 oktober 2015 is onze kennelnaam “of Arvum Nova” geregistreerd.

Margit houdt zich voornamelijk bezig met de verzorging, opvoeding en

training van de honden. Paul houdt zich voornamelijk bezig met fokbeleid, genetica, gezondheidsaspecten, regelgeving en public relations.

Wij zijn aangesloten bij– en conformeren ons aan de fokreglementen van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Beide zijn door de Raad van Beheer erkende rasverenigingen.

English page
home
Filosofie Arvum Nova
Wie zijn wij
Onze honden
Kennelregistratie
Over Tollers
Nesten
Over Tollers
Contact