Arvum Nova ….. Where Tollers rule

Scott

Kim’s Amor of Stroezel Sensation werd op 13 juni 2011 geboren in de kennel Of Stroezel Sensation (ook bekend als De Stroezelhut) van Gea Bongaerts.

Al snel werd duidelijk dat het na Nova niet bij één Toller zou blijven. Tijdens de bezoeken aan het nest van Nova, was Paul tot over zijn oren verliefd geworden op Nova’s oudere halfzuster Kim. Zij was aan de beurt om gedekt te worden, maar we wisten nog niet door welke reu. Dat hoorden we pas toen de dekking een feit was. De combinatie van Kim met Gomez vonden we zo geslaagd, dat we ons hebben ingeschreven voor een pup uit die combinatie.

We kwamen als nummer 10 op de wachtlijst, dus de kans dat we een reu uit dit nest zouden kunnen krijgen was erg klein.

Maar er was een afzegger en er werden 9 pups geboren, dus kregen wij onze reu. Helaas  overleed vrijdags een pupje en vielen we toch buiten de boot. Onze blijdschap was groot toen wij maandags een e-mail kregen dat er nog een afzegger was.

Tijdens de bezoeken aan het nest, waar Nova steeds bij was, hebben Nova en Scott elkaar uitgezocht. Nova had alleen oog voor Scott en keek niet om naar de andere reutjes; Scott op zijn beurt zocht ook telkens Nova op.

7 augustus 2011 mochten wij onze  Scott mee naar huis nemen.

Scott was de tank uit het nest die maar een weg wist: rechtdoor…

Al snel hadden we door dat Scott een heel ander karakter heeft dan Nova. Hij is een echte clown, hij denkt niet na en gaat gewoon voor wat hij in dat koppie heeft, wat vaak tot hilarische situaties leidt, omdat hij niet altijd de slimste oplossingen zoekt.

Scott heeft iets met ambulances met sirene, zodra hij dat hoort gaat hij mee huilen, zelfs op de hondenschool midden in een ingewikkelde oefening ging hij zitten, huilde mee met een passerende ambulance en maakte daarna z’n oefening keurig af.

Scott is inmiddels opgegroeid tot een open, stabiele, rustige en heel lieve reu waar we dagelijks om moeten lachen.

Terug
English page
home
Stamboom op Tollerdata
Showresultaten Scott
Gezondheid Scott
Meer foto's Scott