Arvum Nova ….. Where Tollers rule

Puck

Daintree’s Dutch Canadian Puck is geboren op 29 maart 2014 bij Daintree Kennels van Trisha Shanks in British Columbia, Canada.

Omdat bij ons het idee groeide om te gaan fokken met een nieuwe bloedlijn, zijn we gaan zoeken naar een buitenlandse hond, die wij in mei 2014 vonden in Puck (die toen nog Hudson heette). We hadden al een tijd prettig contact met Trisha Shanks van Daintree en in goed overleg is onze reu Puck in juli 2014, toen 14 weken oud, naar Nederland gekomen.

Puck is een altijd blije en vrolijke huisvriend; altijd in voor een knuffel of een spelletje. Hij is opvallend zorgzaam voor z’n oudere “broer en zus” Scott en Nova.

Hij kan in eerste instantie wat terughoudend zijn naar vreemden, maar als het ijs gebroken is, dan is Puck your best friend forever.

Ons Puck heeft ons op zijn manier laten weten dat hij iets heeft met schapen, door tijdens een wandeling op eigen initiatief een hele schapenkudde te gaan drijven. Nadat wij bijgekomen waren van een bijna hartaanval, zagen we dat hij dit eigenlijk instinctief goed en zeer beheerst deed.

We dachten al na of we hier misschien iets mee konden gaan doen maar na de inspirerende opmerkingen van Jim Jeffery, dat we mogelijk een “natural” hadden en als het zou lukken om met hem schapen te laten werken “er een hele nieuwe wereld voor ons open zou gaan”, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en volgen nu een opleiding schapen drijven. Puck is de enige rooie tussen allemaal zwart-witte Border Collies.

Puck vindt het heel erg leuk en hij heeft de drive om dit te doen. Volgens de trainster, Ingrid, maakt hij absoluut vordering maar doet het soms op de Toller manier. We zien wel waar dit schip strandt. Maar het is in ieder geval heel erg leuk om te doen en een prachtige uitdaging (ook voor de trainster!).

Al met al een prachtige en heerlijke jonge man, die zich nog verder moet ontwikkelen, maar die je iedere dag weer heel enthousiast en met een hoop gekwispel van zijn mooie staart komt begroeten.

Hij mag nog de tijd nemen om volwassen te worden.

(Laatste update: 8 november 2015)

Terug
English page
home
Stamboom op Tollerdata
Stamboom NHSB
Showresultaten Puck
Afkomst Puck
Showresultaten Puck
Gezondheid Puck
Meer foto's Puck